Book of Dead

Book of Dead är en videoslot utvecklad av den svenska speltillverkaren Play’n GO. Sloten har en normal spelplan med fem hjul som vardera visar tre symboler. Du spelar med 10 vinstlinjer och den största vinsten som är en fast jackpott, är på 500 000 mynt. Sloten har alltså ingen progressiv jackpott men det går ändå att vinna stora pengar. Variansen är hög vilket innebär att vinsterna är få men desto större då de faller ut.

Tema

Spelets tema är hämtat från det forna Egypten, både symbolerna och bakgrundsmusiken. Handlingen går ut på att en äventyrare med släktskap till Indiana Jones, hans namn är Rich Wilde, ska hitta gömda skatter varav Book of Dead är en av skatterna. Symbolerna på hjulen är en del av temat som porträtten av Osiris och Anubis medan de i övrigt hos speltillverkaren gjort det lätt för sig genom att använda spelkortssymboler från 9 till Ess.

Specialsymboler

Book of Dead har ingen fristående bonusrunda utan bjuder på ett traditionellt sätt ett antal free spins, närmare bestämt 10 snurrar. För att komma till rundan med free spins behöver du få minst tre scatter-symboler. Scatter-symbolen är naturligtvis ingen annan än Book of Dead. Book of Dead är även spelets vilda symbol och som sådan ersätter den alla andra symboler för att öka på dina vinstchanser. Under free spins-rundan kommer en av de många symbolerna att vara expanderande.

Specialfunktioner

Då du får tre eller flera scatters bläddras det fram i Book of Dead vilken symbol som ska expandera. Dyker den upp på ett hjul täcker den genast hela hjulet. På det sättet kan du fylla hela spelplanen med samma symbol vilket ger dig 5 000 gånger din insats om symbolen är Rich Wilde. Fem wilds på en vinstlinje ger dig en vinst på 200 gånger din insats. Lägsta insats är 0,1 euro och den högsta är 50 euro för ett snurr.

Related Posts